YO2KCB-Radioclubul Municipal Resita

Birou QSL

Cardul QSL

Ca peste tot in lumea noastra a radioamatorilor si in cadrul radioclubului nostru exista un qsl manager care depune un efort substantial la strangerea, sortarea si expedierea cardurilor de confirmare.Cand spunem substantial facem referire si la drumurile care aceasta persoana le parcurge la oficiile postale sau chiar direct la diverse simpozioane, transportind cu el pachete(uneori)enorme de qsl-uri, cupe, diplome, reviste.Acolo sunt preluate de o altã persoanã si incepe noul drum catre destinatar.

La Resita si zonele limitrofe acest lucru este efectuat de catre YO2DFA-Ovidiu Orza care este si seful radioclubului YO2KJI-Radioclubul Palatului Copiilor si Elevilor.Daca doriti sa optati pentru expediere si primire qsl carduri prin intermediul biroului nostru, va rugam sa contactati qsl-managerul nostru.Va multumim!

Contacteaza pe YO2DFA aici: yo2dfa@yahoo.com sau telefonic la Palatul Copiilor si Elevilor din Resita.

+4-0255/213993

Mic dictionar QSL-CARD

Multi radioamatori tin la traditionala confirmare a contactelor radio cu clasicul "Paper" QSL card. Aceasta practica este folosita, mai ales, cand se realizeaza primul QSO cu o noua tara, un nou prefix, sau confirmare a unui QSL primit. Expresia "QSL" vine de la Codul Q, care inseamna acknowledge - a recunoaste. Prin urmare un QSL card este o recunoastere, o confirmare a unei legaturi radio intre doi operatori.(Aproximativ trei milioane radioamatori cu licente!). QSL card este specific radioamatorilor, unic pentru fiecare operator. Oricare radioamator, moral, trebuie sa aibe QSL card.

Pe scurt:QSL = confirma legatura noastra radio.

Un QSL card contine neaparat cateva informatii de baza ca indicativul, numele,tara, localitatea, adresa, imagine asociata cu operatorul, desene (unele de-a dreptul hazlii), cateva detalii despre echipamentul folosit, statie, antene si detalii despre contact, data, ora, frecventa, modul de lucru precum si controlul (signal report).

Si acum ne punem intrebarea:

La ce foloseSte un QSL card?

1- dovada a unei legaturi efectuate,

2- ajuta la obtinerea unor diplome romanestti sau straine,

3- pur si simplu placerea colectionarului....................!

...............si aici putem continua cu vorba dar pierdem qso-uri si........................adio qsl carduri.......!

...

Mergi sus