YO2KCB-Radioclubul Municipal Resita

Scurt istoric

Cateva cuvinte despre noi

Pagina noastra a luat finta din dorinta de a promova, in spatiul virtual al INTERNET ului, Radioclubul Municipal Resita YO2KCB.Astfel cei care doresc sa ne cunoasca activitatea si planurile propuse pentru viitorul apropiat, pot face acest lucru parcurgind cele cateva din paginile siteului.

Suntem o echipa tinara ce prezinta un potential ridicat de cunostinte de radioamatorism, radiotehnica, electronica si electrotehnica, mecanica si in special practica, putem face fata unor probleme cotidiene astfel incit sa mentinem in conditii optime de functionare ceea ce am realizat pina in prezent si sa aducem in permanenta un aport la modernizarea bazei noastre materiale si tehnice.

Totodata dorim ca prin diferite mijloace media sa raspindim tainele radioamatorismului si sa atragem in randurile noastre cat mai multi tineri care sa isi insuseasca tainele acestui frumos sport.

Inceputurile activitatii de radioamatorism in jud.Caras Severin, sub o forma organizata, le gasim in anul 1957, in cadrul A.V.S.A.P. Resita (Asociatia Voluntara pentru Sprijinirea si Apararea Patriei) mai precis Clubul Orasenesc Resita Cercul de Radioamatori.

In anul 1960 se desfinteaza A.V.S.A.P(infintata in 1954) si ia finta U.C.F.S(Uniunea de Cultura Fizica si Sport) Federatia de Aviatie si Radioamatorism in 1960 este autorizat„ statia de emisie receptie a radioclubului din Resita, obtinand indicativul YO2KCB.

In anul 1963 la solicitarea Federatiei Romane de Radioamatorism, are loc afilierea radioclubului, la Clubul Sportiv Orasenesc Resita, ulterior Clubul Sportiv Muncitoresc Resita sectia radioamatorism.

In octombrie 1970 are loc sedinta de constituire a primei Comisii Judetene de Radioamatorism Caras-Severin respectiv Radioclubul Judetean Caras-Severin.

La aceasta data, in judet sunt 4 statii colective si 13 statii individuale de emisie-receptie. Activitatea de radioamatorism din judet, este coordonatt de Radioclubul Judetean, pana in anul 2001. In anul 2001 prin Hotararea Ministerului Tineretului si Sportului, Ón tara au loc constituiri de cluburi de drept privat,practic Radioclubul Judetean Caras-Severin care apartinea de Directia Jud. de Tineret si Sport a fost desfiintat.

Prin H.G. NR.1286/20.12.2001 s-a aprobat infintarea Clubului Sportiv Municipal Resita din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, club care avea sectiile de atletism, culturism, box si karate. Aparand aceasta oportunitate, am solicitat infintarea sectiei de radioamatorism in cadrul clubului. Dupa aprobare, am devenit sectie de radioamatorism in cadrul Clubului Sportiv Municipal Resita cu aproximativ 15 membrii legitimati.

Din anul 2002, sectia de radioamatorism din cadrul Clubului Sportiv Municipal Resita, are ca principale obiective activitatea de performanta, in domeniul undelor scurte si ultrascurte, iar din anul 2006 si in domeniul radiogoniometriei de amator.

Rezultatele obtinute de-a lungul anilor, s-au concretizat in zeci de medalii obtinute la Campionatele Nationale, precum si numeroase rezultate notabile, obtinute la competitii internationale. Pentru rezultatele obtinute, trei membrii ai radioclubului detin titlul de "Maestru al Sportului." Pentru viitor, raman ca obiective prioritare: performanta, selectia si participarea la competitii interne si internationale.

Totodata avem ca obiective, promovarea spiritului de fair play si asigurarea climatului optim, ca toti membrii sectiei sa poata practica acest interesant sport si hobby!....................." a consemnat sef radioclub Stelian Tanasescu (YO2BBT) "

Vezi aniversare jubiliara de 50 de ani...

Vezi aniversare jubiliara de 60 de ani...